Leiv Vidar

Om Oss

Leiv Vidar ble etablert i 1950 av pølsemaker Leiv Vidar. Siden da har vi jobbet med å lage de aller beste pølsene - i universet! Vi lager pølser med lidenskap, raushet og rock n' roll!

Leiv Vidar var fra Hønefoss. Han hadde før krigen startet i slakter- og pølsemakerlære, og avsluttet dette etter endt tjeneste. I 1950 startet han sin egen bedrift. Med mangel på kjøttvarer i Norge hadde Leiv Vidar et konkurransefortrinn som utdannet slakter. Han kjørte til lokale bønder i distriktet for å slakte dyr og kjøpe råvarer og ingredienser til butikken. Allerede da hadde Leiv Vidar fått et rykte på seg for å være pølsemakeren fra Hønefoss, med ekstra smakfulle pølser!

Pølser og bensin
Arne Vidar, Leif Vidar's sønn, hadde sterk tro på å selge pølser i kiosker og på bensinstasjoner, og på starten av 80-tallet bestemte han seg for å satse på dette markedet. Dette valget skulle vise seg å prege bedriften i årene som fulgte. Den dag i dag sier folk at det er Arne sin "feil" at så mange Nordmenn liker å kjøpe pølser fra kiosker og bensinstasjoner. På 90-tallet gikk Leiv Vidar fra å være en lokal pølsemaker til å bli et landsdekkende pølse-ikon. Bygget på en solid bedriftskultur, med Rolling Stone's "Start me up" som obligatorisk morgenmusikk, lager vi de beste pølsene i universet (i følge oss selv).

En del av Scandza

I 2017 ble Leiv Vidar kjøpt opp av det norske matvarekonsernet Scandza AS. Scandza er et større konsern i vekst, med merkevarer som Sørlands Chips, Synnøve Finden, Finsbråten, Peppes Pizza og Go' Vegan i porteføljen. Med slagordet "proud to serve our kids" er Scandza dedikert til å produsere matvarer av høy kvalitet med minst mulig tilsetningsstoffer, som du kan være stolt av å servere til deg selv og barna dine.

Allergivennlig
Sammen med Norges astma og allergiforbund har vi i Leiv Vidar utviklet neste generasjons pølser. Med pølser uten allergener og med mer kjøtt, kan den samme gode smaken av Leiv Vidar pølser nå nytes av alle pølse-elskere der ute.

Alt du trenger er pølser. From Hønefoss with love.

Leiv Vidar er en del av Jordanes. All rapportering knyttet til vårt ESG-arbeid og Åpnehetsloven blir på gjort Jordanes nivå. All relevant informasjon ligger tilgjengelig på [jordanes.no] https://www.jordanes.no/investors/reports-presentations